Grenzen stellen

Iets met grenzen stellen

grenzen stellen

In Iets met grenzen stellen leer je hoe je met de reactie van de ander omgaat én hoe je grip krijgt op grenzen, zonder gedoe.

In dit boek geeft Iris Posthouwer, auteur van de bestseller Smalltalk survival, direct bruikbare tips om makkelijk en slim je grenzen aan te geven in gesprekken. Want hoe zeg je handig dat je iets niet wilt of dat je iets niet leuk vindt?

Grenzen stellen is vaak een sociaal mijnenveld. Reacties als ‘doe niet zo moeilijk’, ‘het was maar een grapje’, ‘nou zeg’, ‘deze ene keer?’ of ‘maar jij was anders ook…’ liggen op de loer. In dit boek leer je slimmer je grenzen te stellen, zonder onnodige spanning en met behoud van de relatie. Het staat vol direct bruikbare tips om je eigen grenzen beter aan te voelen, te communiceren en te bewaken. Ook als de ander aandringt, een emotioneel appel doet of boos wordt.

Soms heeft het te maken met of je jouw wensen en doelen wel helder hebt. Maar heel vaak is het ook het vinden van de juiste woorden op het juiste moment. Even een time-out vragen en nadenken over hoe je het zegt is dan een mooie start.

Lees er meer over op bol.com

Of bekijk de andere boeken tips