OneNote openen in desktop app

OneNote openen in desktop-app

Verschillende versies van OneNote

Microsoft heeft diverse versies van OneNote beschikbaar. Zo heb je de desktopversies OneNote (zonder jaartal = nieuwe versie van 365) en OneNote Windows 10. De versie Windows 10 gaat op termijn vervallen en de onderdelen die je daar mist worden ook niet meer toegevoegd (koppeling met Outlook taken, paginasjablonen en versiegeschiedenis).

Daarnaast is er nog een online versie (browser), een app op je telefoon, een voor je tablet en de versie in Teams. Over het algemeen zijn de desktop versies het meest uitgebreide. Vanuit een Teams of internet versie kun je OneNote ook altijd openen in de desktop-app.

OneNote vanuit Teams bewerken

Staat het OneNote notitieblok als tabblad gekoppeld in een Teams site, dan kun je daar rechtstreeks in lezen en bewerken. Er zijn echter een aantal bewerkingen die je daar niet (makkelijk) kunt doen. Gelukkig heb je de optie om OneNote te openen in de desktop app.

Open het menu bij Bewerken en kies voor Openen in desktop-app. Op dat moment gaat hij aan de slag, maar krijg je ook de melding ‘hier verder bewerken’ als je daar op klikt dan ga je weer terug naar de Teams omgeving. Je kunt die melding gewoon sluiten met het kruisje.

Zodra je het notitieblok een keer geopend hebt in de desktop-app dan blijft hij daar staan tot je hem zelf weer sluit. Vanaf nu kun je het notitieblok dus rechtstreeks in de desktop-app openen en bewerken. Alles blijft gewoon gesynchroniseerd met de Teams omgeving, dat is immers de plek waar hij staat opgeslagen.

Standaard voorkeur app wijzigen

Het kan zijn dat er nog meerdere desktop-apps op je computer staan. Dan krijg je bij de aller eerste keer dat je dit doet de vraag welke versie van OneNote je wilt gebruiken, daarna gaat hij ervan uit dat die versie je voorkeur is.

Wil je nu toch een andere versie als voorkeur instellen? Kijk dan hier bij de uitleg van Microsoft hoe je dat doet.

Snel naar:
Meer systeemtips
Artikelen
Gratis abonnement Slimmer Werken Tips