Projecten

Wil jij je afdeling naar een hoger plan tillen maar je kunt je er niet volledig voor vrij maken?

  • Ben je verantwoordelijk voor de resultaten van je afdeling?
  • Zie je wel de nodige verbeterpunten, maar onvoldoende tijd om ze op te pakken?
  • Wil je een sparringpartner die ook nog eens hands-on en resultaatgericht meewerkt?
  • Kun je extra slimme handen gebruiken in een project dat je wilt realiseren?

Dan kijk ik graag met een frisse blik naar de organisatie en kom met concrete verbeterpunten zodat mensen en teams slimmer kunnen werken.

Maak slim gebruik van de kennis en vaardigheden van Jolanda en kies de ondersteuning die past bij wat je wilt bereiken. Jolanda heeft een brede ervaring met trainen (PEP® gelicenseerd), coachen (NLP practitioner), implementatiebegeleiding, projectmanagement (Prince II gecertificeerd), procesmanagement en teamaansturing.

Ben je benieuwd hoe je medewerkers de werkdruk ervaren en welke verbeterpunten zij zien?
In persoonlijke gesprekken met de teamleden komt al snel op tafel hoe het staat met de werkvoorraad. Waar zitten de knelpunten in aanleveren, afhandelen, plannen, bewaren en wat zien de teamleden zelf als oplossing. De analyse van de resultaten en verbeterpunten krijg je in een overzichtelijke rapportage. Na bespreking van de hoofdlijnen en een verbeteraanpak beslis je welke ondersteuning nog gewenst is.

Wil je de interne organisatie laten meegroeien met het bedrijf?
Je bedrijf blijft groeien. De aandacht gaat naar je klanten, maar hoe zorg je dat je interne organisatie meegroeit? Ieder heeft zijn aandachtsgebied, maar hoe sluiten ze op elkaar aan? Zijn de gemaakte afspraken nog effectief in de nieuwe situatie? Eigenlijk wil je met elkaar nog eens goed door de werkwijze heen lopen en de processen-afspraken goed vastleggen. Een hands-on sparringpartner die meters maakt en resultaat bereikt, dat gaat je helpen.

Je gaat over op een nieuw systeem waarmee jullie veel tijdwinst halen. Maar hoe regel je de voorbereiding en afstemming om het te laten werken?
Een goede systeem ondersteuning is een waardevol hulpmiddel voor je bedrijf. Van oud naar nieuw betekent nadenken over welke gegevens je wilt overzetten, welke werkwijze er anders moeten, wie moet wat gaan leren, hoe gaan we continu verbeteren. Had je maar iemand die met een projectmatige insteek zorgt dat je de tijdslijnen en doelen haalt. En de medewerkers betrekt bij het veranderingsproces. Zij moeten er immers mee willen en kunnen werken.