Secties en sectiegroepen vormen de basis van een OneNote notitieblok.
In de ouderwetse multomap was het handig om de vele pagina’s te scheiden met tabbladen. Ieder tabblad had zijn eigen onderwerp en met een handig kleurtje vond je het ook snel terug. De meest gebruikte onderwerpen deed je bovenaan in de klapper, de rest kon wat verder naar beneden.
Dat is precies hoe OneNote ook werkt. Alleen heet het hier Secties. En omdat het digitaal is werkt het nog veel vriendelijker ook. Je kunt namelijk makkelijk secties en sectiegroepen in OneNote van links naar rechts slepen, naar een ander notitieblok slepen, andere kleuren geven en nog veel meer.
Snel een nieuwe sectie maken:
Klik op het plusje en je krijgt gelijk een nieuwe sectie die je een naam kunt geven. Onder je sectie hang je de pagina’s.
Uitgebreide functies:
Klik je met rechts op een sectie dan krijg je een helpmenu met alle opties voor secties. Eigenlijk spreken ze allemaal voor zich.
Sectiegroep:
Een sectiegroep kan handig zijn als je bijvoorbeeld oudere secties wilt opruimen zonder dat je ze al wilt weggooien. Maak in dat geval een sectiegroep ‘oude versies’ of ‘2018’ en sleep de betreffende secties daarin. De onderliggende pagina’s verhuizen gelijk mee.
Te veel secties?
Regelmatig zie ik notitieblokken met heel veel secties (tabbladen van je multomap) met maar 1 pagina onder de sectie. Eigenlijk wordt je multomap dan dik van de tabbladen. Kijk dan eerst of je de pagina’s van een aantal tabbladen kunt samenvoegen. Denk maar eens aan je structuur van ‘alle ballen in de lucht‘.
Bijvoorbeeld Sectie: Bila’s in plaats van per persoon een sectie, Sectie: Team in plaats van sectie over teamleden, rooster, vakantieplanning etc.
Klap je links je notitieblok open dan zie je daar dezelfde structuur van je secties. Handig als je veel moet slepen.