Outlook – Windows

Outlook is het meest gebruikte e-mail systeem.

Outlook Windows 7 PEP efficienter werken levert tijdwinst

Tijdbesparen?

Je bespaart veel tijd door Outlook, Windows en je andere (Microsoft) werksystemen slim te gebruiken. Bijvoorbeeld door minder te ‘schakelen’ tussen toetsenbord en muis. Met al die micro handelingen gaat de wet van de grote aantallen tijdwinst opleveren.

Verbeter stap voor stap je systeemvaardigheden.

Wil je geprikkeld worden om je systeem vaardigheden te verbeteren? In kleine stapjes gaat dat makkelijker. Wekelijks vind je een systeemtip op Facebook en maandelijks vind je ze in de gratis Slimmer Werken tips. Zo krijg je regelmatig inspiratie om iedere keer weer iets (kleins) toe te voegen aan je werkwijze. Heb je speciale wensen? Ik hoor het graag.

Ik vind het leuk kennis te delen, jij ook?
Kies hieronder jouw favoriete systeem tip en deel via social media.
Alvast bedankt!

  • Weeknummers in Outlook agenda

   Werk je veel met weken? Dan is het handig als je de weeknummers in Outlook agenda hebt staan zodat je ze in een oog opslag naast je maandkalender ziet staan ..

  • tips en trucs voor het chatten in teams
   7 tips en trucs voor het chatten in Teams

   We communiceren steeds meer via Teams. Ook de chatfunctie wordt daar vaker gebruikt. Qua systeemveiligheid zou je intern eigenlijk ook geen whats-app meer moeten gebruiken. Het chatten in Teams gaat ..

  • bestanden pinnen of tabblad van maken in Teams
   Teams: Bestanden pinnen of tabblad van maken

   Als je al een tijdje in Teams werkt zie je dat er, net als op de netwerkschijven, weer ouderwets veel bestanden staan. De beste manier om snel naar een bestand ..

  • Verwijderde pagina in OneNote terughalen
   Verwijderde pagina in OneNote terughalen

   Je hebt het vast al een keer meegemaakt dat je per abuis of te vroeg een pagina uit OneNote hebt verwijderd. Gelukkig kun je vrij makkelijk een verwijderde pagina in ..

  • met Forms een poll in bericht in Teams
   Maak met Forms een Poll in een bericht in Teams

   Wil je snel de stemming of behoefte peilen van de mensen uit een Team? Dat gaat nu zo makkelijk door met Forms een poll in een bericht te maken. Bijvoorbeeld ..

  • OneNote pagina per e-mail verzenden
   OneNote pagina mailen

   Bij een gedeeld OneNote blok heeft iedereen gelijk toegang tot alle pagina’s. Maar soms maak je een aantekening voor jezelf op een pagina in een persoonlijk notitieblok die je dan ..

  • Beantwoorden op een specifieke chat in Teams
   Beantwoorden op een specifieke chat in Teams

   Op de telefoon app van Teams kon het al. Gelukkig kun je nu ook beantwoorden op een specifieke chat in Teams desktopversie (dus op je computer). Zeker in de chat ..

  • Teams kanalen verbergen of zichtbaar maken
   Teams kanalen verbergen of zichtbaar maken

   Als je met een grote groep in Teams werkt heb je misschien net wat meer kanalen in een Teamssite staan dan dat jij nodig hebt. Gelukkig kun je Teams kanalen ..

  • Onderwerp bij een Teams bericht
   Onderwerp bij een Teams bericht

   Vind je het ook zo irritant als je een e-mail krijgt zonder onderwerp regel? Gelukkig is het al heel normaal geworden om die altijd te vullen. Nu we steeds meer ..

  • Aankondiging in teams
   Aankondiging in Teams

   Als je eenmaal met Teams werkt merk je dat er behoorlijk wat info langskomt. Om niet te verdwalen in een wir war aan info is het handig als je een ..

  • OneNote notitieblokken sluiten of verwijderen
   OneNote notitieblokken sluiten of verwijderen

   Als je al een tijdje met OneNote werkt heb je waarschijnlijk meerdere notitieblokken in gebruik. Je kunt OneNote notitieblokken sluiten of verwijderen zodat je overzicht houdt in je desktop app. ..

  • zoeken in OneNote
   Zoeken in OneNote

   Als je veel in OneNote werkt merk je dat ook daar de zoekfunctie erg belangrijk is. Je kunt in de desktop app zomaar een stuk of 5 notitieblokken hebben staan ..

  • zoeken in teams berichten
   Zoeken in Teams

   Veel mensen moeten het zoeken in Teams nog goed ontdekken terwijl het juist dé manier is om snel iets te kunnen vinden. De zoekbalk in Teams heet niet voor niets ..

  • bouwsteen van tekst blok via Snelonderdelen in Outlook
   Tekst blokken via Snelonderdelen in Outlook

   Gebruik je bepaalde tekst blokken regelmatig? Natuurlijk kun je e-mail sjablonen maken in Outlook of via snelle stappen een standaard mail maken. Maar werk je juist met verschillende bouwstenen in ..

  • Koppeling gesprekken en bestanden in Teams
   Koppeling tussen gesprekken en bestanden in Teams

   Teams is écht een hele fijne omgeving om in samen te werken. Stel je hebt net een nieuw document in Teams gemaakt en je hoort graag van een aantal collega’s ..

  • OneNote notitieblokken en menubalk pinnen
   OneNote notitieblokken en menubalk pinnen

   De OneNote 2016 versie werkt heerlijk, maar als je de eerste keer het scherm opent zie je maar 1 notitieblok en is het lint dichtgeklapt waardoor je alleen een menubalkje ..

  • Nieuwe bestanden maken in Teams

   Toen je nog op de netwerkschijf werkte opende je Word of Excel en zodra je bestand klaar was sloeg je hem in het juiste mapje op. Maar hoe moet je ..

  • Sjablonen in OneNote
   Sjablonen in OneNote

   Heb je regelmatig interne overleggen en worden de agenda en het verslag nog steeds in Word gemaakt en rondgestuurd? Dan is het echt interessant om te kijken naar een gedeeld ..

  • Outlook snelle stappen
   Snelle stappen in Outlook

   Moet je vaak e-mails sturen naar dezelfde groep mensen of een vergadering plannen? Met de functie snelle stappen in Outlook maak je een knop met een aantal acties die dan ..

  • OneNote openen in desktop app
   OneNote openen in desktop-app

   Verschillende versies van OneNote Microsoft heeft diverse versies van OneNote beschikbaar. Zo heb je de desktopversies OneNote (zonder jaartal = nieuwe versie van 365) en OneNote Windows 10. De versie ..

  • 6 Online trainingen Slimmer (samen) werken
   6 Online trainingen om Slimmer (samen) te werken

   De kantoor omgeving is het afgelopen jaar flink veranderd. We zijn met allemaal meer op afstand gaan werken en nieuwe digitale hulpmiddelen gaan gebruiken. Dat vraagt ook wat van jou ..

  • Outlook taak maken van tekst in OneNote

   Heb je in verschillende OneNote notitieblokken de verslagen en actielijsten staan en wil je jouw acties goed in beeld hebben zonder dat je alle notitieblokken iedere keer moet na lopen? ..

  • Paginaversies in OneNote
   Paginaversies in OneNote

   Als je veel in OneNote werkt komt het nogal eens voor dat een pagina meerdere keren wordt aangepast. Maar wat als je even terug wilt kijken wie wanneer welke aanpassing ..

  • Teskt automatisch aanvullen iPhone
   Tekst automatisch aanvullen op je iPhone

   Typen op je telefoon gaat minder snel dan op je computer. Maak het jezelf makkelijk en maak trefwoorden aan die je tekst automatisch aanvullen op je iPhone. Je hebt vast ..

  • Video structuur van Teams
   Structuur Teams in vogelvlucht

   Als je voor het eerst in Teams werkt dan is het even wennen hoe alles in elkaar zit. Heb je de structuur eenmaal te pakken dan wijzen heel veel handelingen ..

  • opgeslaggen berichten
   Overzicht op acties in Teams

   Niets zo vervelend als door alle berichten moeten scrollen om te kijken waar jij nog een actie moet doen. Leer jezelf gelijk een methode aan om het overzichtelijk te houden. ..

  • Samenwerken in bestanden van Teams

   Veruit de meeste winst haal je uit het samenwerken in de bestanden van Teams. Niet meer rondmailen, overal opslaan, zoeken naar de juiste versie, wie moet nog feedback geven én ..

  • bericht maken in Teams
   Do’s en dont’s voor berichten in Teams

   De interne e-mail wordt overbodig als je alle communicatie op een goede manier in Teams doet. Om de berichten in Teams voor iedereen overzichtelijk en werkbaar te houden vind je ..

  • Het nut van kanalen in Teams

   Door te werken met kanalen in Teams kun je gerichter communiceren en je werkzaamheden uitvoeren. Bij het aanmaken van een Team maakt Microsoft automatisch al het kanaal Algemeen. Je kunt ..

  • Meldingen profiel Teams
   4 Niveaus om meldingen in Teams in te instellen

   Iedereen vraagt heel de dag aandacht. Naarmate je meer in Teams werkt merk je dat ook daar de nodige meldingen komen. Daarnaast kun je instellen dat je een e-mail krijgt ..

  • 3 manieren om je scherm te delen in Teams
   Scherm delen in Teams

   Tijdens een video vergadering is het handig om af en toe je scherm te delen. Maar welke optie kies je dan? En wat is het verschil in de 3 manieren ..

  • kanaal meldingen aanpassen in Teams
   Kanaalmeldingen aanpassen in Teams

   Krijg je teveel meldingen in Teams dan kun je de kanaalmeldingen aanpassen in Teams. Zo kan het zijn dat je aan meerdere Teams deelneemt en niet ieder kanaal binnen een ..

  • OneNote subpagina
   Subpagina’s maken in OneNote

   Als je veel pagina’s onder 1 sectie hebt kun je makkelijk subpagina’s maken in OneNote zodat het toch overzichtelijk blijft. Hiermee maak je eigenlijk een extra indeling. De subpagina’s kun ..

  • WhatsApp meldingen instellen
   WhatsApp meldingen uitzetten of dempen

   WhatsApp meldingen zijn een lust en een last. Gelukkig kun je WhatsApp meldingen uitzetten of dempen. Extra belangrijk om deze meldingen goed in te stellen. Het is immers een van ..

  • Skype instellingen melding bij niet storen

   Staan jouw Skype instellingen voor meldingen goed? Skype is nog steeds bij veel bedrijven de meest gebruikte chat functie. Naar mate meer mensen thuiswerken is het ook een ideaal medium ..

  • tabellen maken OneNote
   OneNote tabellen maken en aanpassen

   Meer overzicht in OneNote met tabellen Met tabellen maak je de teksten veel overzichtelijker. Denk aan opsommingen met naam-telefoonnummer of sjablonen voor de agenda van een overleg, actielijsten etc. Met ..

  • Secties en sectiegroepen in OneNote
   Secties en sectiegroepen in OneNote

   Secties en sectiegroepen vormen de basis van een OneNote notitieblok. In de ouderwetse multomap was het handig om de vele pagina’s te scheiden met tabbladen. Ieder tabblad had zijn eigen ..

  • programma aan taakbalk vastmaken
   Programma’s aan de taakbalk vastmaken Windows 10

   Net als in Windows 7 kun je in Windows 10 ook programma’s aan de taakbalk vastmaken. Zo heb je de programma’s die je dagelijks gebruikt gelijk in beeld. Open het ..

  • Pagina aanmaken of tussenvoegen in OneNote

   OneNote is een heerlijk hulpmiddel om je info in weg te schrijven of te delen met anderen. Je kunt makkelijk een pagina aanmaken of tussenvoegen in OneNote. Klik je op ..

  • werkbalk favorieten van edge
   Werkbalk favorieten van Edge of Chrome

   In je Internet Browser zoals Edge of Chrome kun je veel gebruikte internet sites in je favorieten zetten. Zet eerst de werkbalk favorieten van Edge aan zodat je een extra ..

  • Veldkiezer voor overzicht
   Veldkiezer om kolommen toe te voegen in e-mail lijst

   Standaard toont Microsoft verschillende kolommen in je e-mail lijst (als je in tabblad beeld de weergave op ‘enkel’ hebt staan). Met de Veldkiezer kun Je de kolommen naar smaak aanpassen. ..

  • @vermelding voor actie
   @vermelding voor actie in e-mail

   We zien het al vaker een @vermelding voor actie in een e-mail. Erg handig als een mail voor een hele groep belangrijk is, maar enkele specifieke acties maar voor 1 ..

  • concentratiehulp Windows 10
   Concentratiehulp Windows 10

   Concentratiehulp in Windows 10 Alle systemen hebben inmiddels meldingen, piepjes en pop-ups. Soms zijn ze handig, meestal halen ze je uit je concentratie. Natuurlijk kun je eerst kijken welke meldingen ..

  • Stemknoppen e-mail
   Stemknoppen in e-mail

   Wil je standaard antwoorden ontvangen gebruik dan stemknoppen in je e-mail Zeker als je bij grote groepen mensen een keuze neer legt is het een heel karwei om ze later ..

  • Regel CC mail voorwaarden
   Regels CC-mails

   Met regels CC-mails naar aparte map sturen CC-mails zijn bedoeld ter informatie. Juist voor mensen die veel cc-mails krijgen haal je de focus weg van je ‘actie’ e-mails als ze ..

  • Spellingcontrole
   Spellingcontrole: vakinhoudelijk woorden toevoegen

   Spellingcontrole: een waardevol instrument Natuurlijk haal je met de spellingcontrole niet alle fouten eruit. Je kunt een bestaand woord typen dat helemaal niet zo bedoeld was in die zin. Maar ..

  • Kolommen toevoegen
   Kolommen toevoegen in e-mail overzicht

   Wil je kolommen toevoegen in je e-mail overzicht? Als je grote hoeveelheden e-mails in een map hebt staan is het vaak handig als je kolommen ziet (van, onderwerp, ontvangen etc.). Je kunt ..

  • Zoekmappen maken
   Outlook zoekmap oude e-mail voor slim opschonen

   Wil je jouw oude e-mail periodiek bekijken en opschonen? Gebruik dan Outlook zoekmap oude e-mail. Als je uit meerdere outlook mappen je oude e-mail wilt verwijderen kost het nogal wat ..

  • agenda werkweek
   Agenda werkweek weergave

   Agenda werkweek weergave aanpassen Afhankelijk waarvoor je jouw agenda gebruikt kun je een beetje spelen met de weergave. Heb je veel dingen op een dag gepland of open je meerdere ..

  • Terugkeerpatroon
   Terugkeerpatroon agenda afspraak

   Repeterende afspraken of takentakenlijst   Heb je regelmatig terugkerende afspraken of werkzaamheden dan is het handig om een agenda item of taak op te voeren met een terugkeerpatroon. Er zijn ..

  • Taak in agenda kleur
   Taak kleur agenda

   Taak kleur geven in agenda Heb je een taak uit je takenlijst naar je agenda gesleept om tijdig tijd te reserveren, dan is het vaak prettig dat je ziet welke agenda ..

  • taak plannen in agenda
   Taak plannen in agenda door slepen

   Taak plannen in agenda door te slepen Heb je een grotere taak in je takenlijst, dan wil je tijdig tijd reserveren. Je kunt je taak plannen in agenda. Natuurlijk kun ..

  • Mail invoegen in Outlook taak
   Mail invoegen in taak

   Handig om meerdere mailtjes bij elkaar te hebben Sommige taken bestaan uit meerdere stappen. Je kunt voor iedere stap een nieuwe taak maken. Maar slimmer nog om een dossier te ..

  • Zoeken in outlook taken
   Zoeken in outlook taken

   Net als het zoeken in e-mail en agenda kun je ook zoeken in outlook taken Ga naar het totaal overzicht van je takenlijst (CTRL +4) en klik rechtsboven in het ..

  • Outlook taken begin en einddatum
   Outlook taak begin en einddatum

   In een nieuw aangemaakte Outlook taak staat de begin en einddatum standaard op de dag dat je de nieuwe taak aanmaakt. Zet de begindatum op de dag dat je de ..

  • e-mail sjabloon
   E-mail sjabloon

   Waar je vroeger nog een brief verstuurde voor bijvoorbeeld een afspraak bevestiging gaat tegenwoordig steeds meer via e-mail. Als je binnen je team veel standaard e-mails gebruikt bespaar je veel ..

  • handtekening outlook
   Handtekening in Outlook

   Veel bedrijven hebben opmaak voorschriften voor de Outlook handtekeningen voor externe e-mail. Stuur jij 80% van je e-mail extern? Vermeld dan ook je afsluitende zin in je standaard handtekening bijvoorbeeld; ..

  • Automatisch aanvullen tekst
   Automatisch aanvullen van tekst

   Automatisch aanvullen van veel gebruikte woorden en zinnen Heb je standaard zinnen die je vaak gebruikt in de afsluiting van een mail of brief? Je kunt zelf een korte code ..

  • favorieten internet explorer
   Tijdwinst met favorieten internet explorer

   Tijdwinst met een knop of snelkoppeling favorieten internet explorer Veel informatie vind je inmiddels op internet en intranet omgevingen. Na een paar dagen werken heb je al snel door welke ..

  • zoeken Windows start menu
   Snel vinden met zoeken Windows startmenu

   Vindt sneller met zoeken Windows startmenu De hoeveelheid informatie groeit zo sterk dat het steeds belangrijker wordt om slim te leren zoeken. Wellicht gebruik je al het zoeken in de ..

  • Windows verkenner
   Bespaar tijd door slimmer te zoeken windows verkenner

   Leer slim zoeken Windows Verkenner Veel afdelingsschijven of team mappen zijn erg groot. Dan zoek, klik en scrol je soms al enkele minuten en nog steeds niet gevonden wat je ..

  • Yammer meldingen
   Yammer meldingen beheren

   Alles en iedereen vraagt tegenwoordig aandacht. Veel bedrijven gebruiken Yammer om waardevolle kennis en informatie te delen. Maar of je iedere dag a la minuut erop in moet springen is ..

  • hyperlink naar document
   Hyperlink naar document

   Slimmer samenwerken door een hyperlink naar document te delen: Heb je wel eens een document op de verkenner staan dat je collega’s moeten invullen? Bijvoorbeeld verlofplanning, actielijst bijwerken, review op ..

  • link naar map
   Hyperlink naar map

   Slimmer samenwerken door een hyperlink naar map te delen: Bij veel bedrijven is de mappen structuur op het netwerk ofwel in de verkenner vrij groot. Het kost dan ook tijd ..

  • internet pagina opstarten
   Internet pagina opstarten

   Webpagina’s automatisch opstarten Steeds meer bedrijven zetten belangrijke informatie op het intranet. Naast de nieuwsberichten vind je er ook vaak sjablonen, werkinstructies, linkjes naar toepassingen die je gebruikt, werkwijzes en ..

  • agenda herinnering aanpassen
   Agenda herinnering aanpassen

   Op verschillende items in je agenda heb je geen agenda herinnering nodig. In outlook agenda staat standaard een herinnering 15 minuten voor een afspraak begint. Vooral voor afspraken is het ..

  • favorieten in verkenner
   Favorieten in verkenner

   Vaak opslaan in een map? Gebruik favorieten in verkenner Als je vaak in een specifieke map iets wilt opslaan is het handig om die map toe te voegen aan de ..

  • Favorieten Outlook 2010
   Favorieten in Outlook

   In Outlook kun je enkele veel gebruikte mappen onder favorieten zetten. Dat is een snelkoppeling naar specifieke mappen in je Outlook. Handig als je een bepaalde map veel gebruikt of ..

  • agenda item kopieren
   Agenda item kopiëren

   Grote of lastige klussen werken vaak makkelijker als je ze in kleinere brokjes verdeelt. In Outlook kun je eenvoudig een bestaand agenda item kopiëren. Dat kan een ander moment op ..

  • persoonlijke afspraak
   Agenda afspraak privé markeren

   Soms is het waardevol dat de inhoud van je afspraak voor anderen niet zichtbaar is. Met het slotje houd je de gegevens privé. Open je agenda item en klik rechtsboven ..

  • Mail naar taak
   Van een mail een taak maken

   Wil je de actie op een mail later doen? Bijvoorbeeld omdat je nu andere prioriteiten hebt. Maak dan van de mail een taak, met de knop onder snelle stappen zo ..

  • snelle stap taak met bijlage
   Snelle stap: taak met bijlage instellen

   Maak je regelmatig van een mail een taak? maak dan een snelle stap In Outlook 2003 en 2007 sleepte je de mail naar de knop taken links onder. Dat kan ..

  • Email melding uit
   EMail pop-up uitzetten in Outlook

   De melding ‘e-mail ontvangen’ is een van de belangrijkste verstoorders. Veel bedrijven hanteren de norm om binnen 24 uur te reageren op een email. Dat betekent als je gemiddeld 3 ..

  • outlook categorieën tip agenda items categoriseren
   Outlook categorieën

   Met outlook categorieën kun je items handig groeperen en selecteren. De meeste mensen gebruiken de categorieën in de agenda. Dan zie je in 1 oogopslag of je voldoende taken hebt ..

  • Status agenda weergeven als
   Status afspraak goed vullen

   Met de status afspraak geef je duidelijkheid wat men kan verwachten. Bij het opvoeren van een agenda item zet Outlook de status van het item standaard op ‘bezet‘. Vaak klopt ..

  • outlook herinneringen afhandelen
   Outlook herinneringen afhandelen

   Outlook herinneringen is een hulpmiddel, maar leiden soms te veel af of missen overzicht. Het voordeel van een Outlook herinnering is dat je niets vergeet. Maar al te vaak zie ..

  • digitale visitekaartje outlook
   Maak je digitale visitekaartje in outlook

   Digitale visitekaartjes kun je als bijlage meesturen met een e-mail. De ontvanger kan dan in 1 keer jouw gegevens opslaan in zijn contacten. Zodra je een contact opvoert maakt outlook ..

  • outlook map verwijderde items leegmaken
   Map verwijderde items leegmaken

       Ook de map verwijderde items kan aardig ‘vollopen’. Je hoeft er niet zelf aan te denken. Met deze instelling laat je hem automatisch leegmaken iedere keer als je outlook afsluit. ..

  • e-mail sorteren op pictogram
   E-mail sorteren om groepsgewijs op te schonenm

   Standaard staat je e-mail op volgorde van binnenkomst, maar gebruik je al het gemak van e-mail sorteren? Heb je maar een paar e-mails in je postvak in zodat ze op 1 pagina ..

  • leesvenster windows 7
   Leesvenster in Windows 7 verkenner

   Handig dat leesvenster in de verkenner van Windows 7 In Windows 7 heeft de verkenner inmiddels ook een leesvenster. Toch handig als je even wilt kijken of je het juiste ..

  • Zoeken in agenda

   Wanneer was ook al weer die afspraak? De eerste reactie is dat mensen de agenda op een weekoverzicht zetten en dan maar turen of je hem tegenkomt. Toch kan Outlook ..

  • met toetsenbord naar ander outlook onderdeel
   Zonder muis naar ander outlook onderdeel

   Eigenlijk gewoon de volgorde van de outlook knoppen. CTRL+1 Ga naar: E-mail CTRL+2 Ga naar: Agenda CTRL+3  Ga naar: Contactpersonen CTRL+4 Ga naar: Taken CTRL+5 Ga naar: Notities CTRL+6 Ga ..

  • zoeken in outlook e-mail
   E-mail zoeken in outlook

   We denken wel dat we zelf snel alles kunnen vinden, maar zoeken met je ogen is erg intensief. Aangezien je al veel uren achter het beeldscherm zit kun je het ..

  • weergave meerdere outlook agenda's
   Meerdere outlook agenda’s open

   Zoek je ruimte voor afspraken en open je meerdere outlook agenda’s? Heb je een functie waar je bijvoorbeeld klantafspraken moet plannen voor collega’s? Dan open je vaak meerdere outlook agenda’s ..

  • e-mail verloopt na
   Mail verloopt na

   Soms verstuur je een mail die alleen vandaag of morgen interessant is om te lezen. Geef dan een datum /tijd op bij de bezorgingsoptie: mail verloopt na Zeker in een ..

  • sneltoetsen
   Tekstverwerken dat kan makkelijker

           Wil jij sneller tekstverwerken ? Je bespaart veel tijd door vaardigheden in tekstverwerken met toetsenbord en muis beter te gebruiken. Experimenteer wat je veel kunt gebruiken en ..

  • sneltoetsen
   Sneltoetsen: begin met deze top 20 dagelijkse sneltoetsen die tijdbesparen

   Sneltoetsen deze top 20 zijn voor iedereen waardevol Met sneltoetsen hoef je minder te wisselen tussen muis en toetsenbord. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar krijg je ook minder ..

  • outlook opstarten in agenda
   Outlook opstarten in agenda

   Als je einde dag de mail hebt bijgewerkt en de volgende ochtend met een concentratie klus wilt starten, laat dan Outlook uit of hem standaard opstarten in de agenda weergave. ..

  • WinKey
   Scherm delen met WinKey

   Met windows 7 kun je eenvoudig 2 toepassingen op 1 beeldscherm zien met scherm delen. Met je muis: Sleep de ene toepassing naar links tegen de kantlijn en de andere ..

  • groepen in outlook agenda
   Agenda groepen

   Links in je agenda zie je de namen van alle collega’s waarvan je een keer de agenda hebt geopend. De een vindt het juist fijn om ze op alfabet te ..

  • Outlook zoekmappen
   Veel e-mail? Je kunt ze ook filteren met Outlook zoekmappen.

   Outlook zoekmappen helpen je overzicht te krijgen Soms wil je een overzicht van bepaalde type e-mails bijvoorbeeld boven een bepaalde grootte  om snel op te schonen, of van een bepaald ..

  • mail markeren als gelezen
   Mail als gelezen markeren?

   Bij de standaard Outlook instellingen zal hij je mail als gelezen markeren zodra je de mail hebt aangeklikt en in het leesvenster hebt bekeken. Ook als je met de pijltjestoets door je maillijst loopt ..

  • agenda's over elkaar leggen overlay
   Agenda’s over elkaar leggen

   Open je regelmatig agenda’s van andere collega’s? De een vind het prettig om de agenda’s naast elkaar te zien. Maar soms is het ook fijn om de agenda’s over elkaar ..

  • datum navigator outlook agenda
   Datum navigator: snel naar dag in agenda’s.

   Gebruik je datum navigator eens om naar een specifieke dag in je agenda te gaan. Zit je in de e-mail te werken en wil je zien of je volgende week vrijdag ..

  • datum navigator outlook agenda
   Specifieke dagen selecteren in Outlook agenda

   Soms moet je een afspraak plannen op een donderdag in een bepaalde maand. Als je gaat bladeren door de weken raak je snel het overzicht kwijt. Gelukkig kun je specifieke ..

  • e-mail later bezorgen
   E-mail later laten bezorgen

   Met het thuiswerken zie je ook dat iedereen flexibeler werkt. Soms is het fijn om in de avond nog wat mail te verwerken zodat je de volgende ochtend wat later ..

  • pinnen
   Windows 7: Veel gebruikte bestanden pinnen om snel te openen

   Met windows 7 kun je veelgebruikte programma’s en bestanden pinnen zodat je ze snel kunt openen.                     Een programma aan de ..

  • feestdagen toevoegen outlook agenda
   Feestdagen toevoegen in je agenda

   Knop Feestdagen toevoegen Kijk of feestdagen al automatisch zijn weergegeven (bv. 21 april 2014 2e paasdag). Zo niet, voeg feestdagen toe: – Bestand – Opties – Agenda – Knop ‘feestdagen ..

  • slim-email gebruik
   E-mail afhandelen zonder muis

   Snel je e-mail afhandelen op je laptop Steeds meer mensen werken met een laptop. Niet iedereen heeft dan een muis bij de hand. Werken met een trackpad vertraagt vaak meer ..

  • werkbalk snelle toegang in windows
   Werkbalk snelle toegang aanpassen met veel gebruikte knoppen

   Wat je veel gebruikt wil je graag dichtbij hebben, werkbalk snelle toegang. Boven in het beeldscherm (bij alle windowsprogramma’s) staat de werkbalk snelle toegang. Onder het uitklap menu staan de ..