Zoeken in agenda

Wanneer was ook al weer die afspraak? De eerste reactie is dat mensen de agenda op een weekoverzicht zetten en dan maar turen of je hem tegenkomt. Toch kan Outlook dat veel sneller door de optie zoeken in agenda te gebruiken.

Waarschijnlijk ben je al gewend om te zoeken in je e-mail. Op dezelfde manier kun je zoeken in agenda. 

Afhankelijk van de Outlook versie die je hebt staat het zoekvenster net onder je menubalk, of helemaal bovenaan in je scherm. 

Tik simpel een stuk van de naam van het overleg en je krijgt al bijna zeker je resultaten te zien. 

Zoeken in agenda

Maak je gebruik van categorieën in je agenda? Je kunt ook handig zoeken en sorteren op categorieën . Zodra je in het zoekvenster klikt komt er namelijk een extra tabblad zoeken. Daaronder kun je jouw zoekopdracht bijvoorbeeld verfijnen door te zoeken op de organisator, onderwerp, bijlage, en gecategoriseerd.

Heb je bijvoorbeeld alle klantafspraken een vaste categorie meegegeven dan zie je in een oogopslag wie je de afgelopen periode allemaal gesproken hebt.

Outlook agenda schakelt bij het zoeken over naar een lijst weergaven. Door de zoekactie te sluiten (knop met grote rode kruis in het tabblad hulpmiddelen voor zoeken) schakelt hij automatisch weer terug naar jouw dag of week weergave.

Gebruik je de agenda app van de iPhone? Met het vergrootglas kun je ook daar makkelijk zoeken.

Snel naar:
Meer systeemtips
Artikelen
Gratis abonnement Slimmer Werken Tips